Tapahtumat


Tulevia tapahtumia

Vuosikokous 22.7.2018 Ravintola Kotipirtissä

Talluksentie 26, 82600 Tohmajärvi

Ohjelma:

 Lounas klo 11-12

 Vuosikokous klo 12-

 • käsitellään sääntömääräiset asiat
 • Anne Gröhnin monologi: Muserikon mummo muistelee

Kokouksen jälkeinen ohjelma:

 • KirjailijaMaiju Lassilan syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta tänä vuonna, joten juhlavuoden kunniaksi esitetäänteatteriesitysTulitikkuja lainaamassaklo 14- Tohmajärven kesäteatterissa, os. Kirkkotie 14, 82600 Tohmajärvi (teatteri- ja museoalueelle lyhyt kävelymatka Kotipirtiltä)
 • Kesäteatterin vieressä on monipuolinen Tohmajärven ulkomuseoalue, johon jokainen voi tutustua omakustanteisesti. Siellä sijaitsee arvokas Nymanin talo vuodelta 1874. Talossa on vuosisadan takaista säätyläiskodin tunnelmaa, toisessa päässä taloa on apteekkimuseo. Samassa pihapiirissä on kruununvouti G. Walleniuksen vaunuliiteriaitassa sijaitseva pitäjänmuseo, kirjailija Maiju Lassilan kotiaitta, tuulimylly, Nymanin aitta, Renkituvan kahvio Katri-Helena -näyttelyineen ym. Pihapiirissä on puisia patsaita, mm. Maiju Lassila -patsas.

Hinta

Lounas ja teatteriesitys väliaikakahvin kera on yhteensä 20 euroa/henkilö.

Pelkän lounaan hinta on 10 euroa/henkilö.                   

Ilmoittautuminen osallistumisesta ruokailuun ja teatteriesitykseen sukuseuran hallituksen jäsenille 8.7.2018 mennessä. Muista ilmoittaa mahdolliset erikoisruokavaliot!

 TERVETULOA!

Sukuseuran menneitä tapahtumia

Elma ja Uuno Gröhnin jälkeläisten tapaaminen

Kokoonnuimme Kiteen Kontiolan Uutelaan 9.7. 2016. Sysäys tapaamiseen tuli siinä talouttaan pitäneen Elman ja Uunon jälkeen toiselta sukupolvelta. (Taulu 2113) Ensimmäistä sisarusparvea on yhteensä kuusi. Tosin yksi kuoli lapsena sotien aikana sairauteen. Toista polvea on siunaantunut 15. Varmastikin heillä innostus tapaamiseen oli halu palata lapsuuden maisemiin tai lähteä tutkimaan olosuhteita, joissa vanhemmat ovat eläneet. Yhteensä Elman ja Uunon jälkeläisiä on yli 40. Vanhimmat lähestyvät 80-vuoden ikää ja nuorimmat ovat leikki-ikäisiä, pari vuotisia.

Tapahtuma oli järjestetty siten, että Uutelaan kokoontumisen jälkeen käveltiin alkukotiin Haapalaan. Monenlaista keskustelua käytiin, muisteltiin menneitä.  Sääkin suosi, että kävellen matka onnistui. Lyhyen reitin välillä nähtiin keskeiset paikat, missä ennen tehtiin työt ja asuttiin. Maisema kauniine peltoineen, lehmineen, metsineen Juurikkajärven välkkyessä silmiimme, ei ole paljoakaan muuttunut. Tähän maisemaan liittyy myös lähinaapureiden rakennukset. Kuitenkin suurin muutos 30-luvun lopulta ovat juuri rakennukset. Haapala on komeudessaan lähes ennallaan. Uutelan päärakennus on nyt saanut muodonmuutoksen ja on moderni asuintalo nykyisenkin mittapuun mukaan. Samoin nykyaikaiset tuotantotilat ovat kokolailla erilaisia etenkin tekniikaltaan entisiin verrattuna. Ismo-isäntä selosti nykyaikaisen maatilan pitoa. Kehitys kehittyy. Kävelymatkan varrella tutkailtiin ”Pellonmäellä” Anna-Liisan ja Maurin taloa , jonka he olivat rakentaneet jäädessään eläkkeelle vuosituhannen vaihteessa.

Kävimme ruokailemassa Kontiolan Maamiesseuran talolla.

Päivä eteni kiireettömästi. Jokaisessa kohteessa pysähdyttiin keskustelemaan. Nuoremmilla oli kysyttävää vanhempien elämästä ja lapsuudesta. Näihin Raimo ja Mauri antoivat selvyyttä. Lapsilla oli maaseudulla ”aktiviteettejä” runsaasti, joita kaikkia vanhemmille ei voinut kertoa. Ehkä luvatontakin, mutta ei sopimatonta. Samoin koulunkäynti mahdollisti monenlaiseen. Kontiola kuului Närsäkkälän koulupiiriin ja vanhimmat aloittivat oppinsa naapurikylän kansakoulussa.

Haapala eli ”Haapala 12”, jolla nimellä taloa nimitettiin, oli yksi Gröhnin suvun keskittymä Kiteellä. Uunolla oli seitsemän sisarusta. Sukumannissa ja sukuseuran omilla sivuilla on juttuja muista samanlaisista paikoista – Säyneenkylästä (Maire Gröhn-Niemeläinen), ja nyt Honkahuuhdasta Juurikassa(Veijo Hurskainen). Sukututkija ja seuran perustaja Sirkka Gröhn syntyi myös samassa talossa. Haapalan pihassa tehtiin päätös sukuseuran perustamisesta v.1989

Haapala

Vuosikokous ja sukujuhla 23.7.2016 Kiteen seurakuntakeskuksessa

Kappelintie 4, 82500 Kitee
Ohjelma:
Lounas klo 11-12 Vuosikokous ja juhla klo 12-

 • seppelpartion lähettäminen sukuseuran perustajajäsenen ja ensimmäisen puheenjohtajan Sirkka Gröhnin haudalle
 • musiikkiesitys
 • esityslista
 • juhlapuhe

Kokouksen jälkeinen ohjelma:

 • linja-autokuljetus Kiteeltä Juurikkaan Neulaniemeen lähtee n. klo 13.30 ja paluukuljetus lähtee klo 22
 • matkan varrella tutustumiskäynnit Kiteen Savikon maakauppamuseolla (ks. Kitee-seura) ja Kiteen Pietarhovissa
 • sukuseura maksaa linja-autokuljetuksen ja mahdolliset pääsymaksut kohteisiin
 • Neulaniemessä omakustanteinen kalakeitto lisukkeineen, vapaata seurustelua, saunomismahdollisuus ja estradi on vapaa omille esityksille

Kokousta ennen tarjolla oleva lounas ja jälkiruokakahvit täytekakun kera hintaan 15 euroa/henkilö.

ILMOITTAUTUMINEN sukuseuran hallituksen jäsenille 10.7.2016 mennessä ruokailuun osallistumisesta ja mahdollisesta erikoisruokavaliosta.

Ilmoita samalla, osallistutko yhteiskuljetukseen Neulaniemeen ja haluatko syödä kalakeittoa illan aikana!

TERVETULOA!

Kuvia tapahtumasta

Kesäpäivä Kiteen Neulaniemessä 30.7.2011

Noin 70 sukulaista oli tullut rantakalalle ja muutenkin viettämään aikaa tuttujen parissa. Leppoisa päivä helteiden jälkeen veden äärellä oli miellyttävä. Sukuseuran hallitus oli suunitellut hieman ohjelmaakin. Kertoo mielestäni hallituksen henkisestä tasosta – osaavat nauraa itselleen. Muutama puheenpätkä; Atrian tuore toimitusjohtaja Juha Gröhn (saatiin muuten makkaraa), Anne Gröhn Itä-Viron kierroksen kertaus ja Jorma Gröhn luki Tuomas Kyrön kirjaa Mielensäpahoittaja. Oman lisänsä toivat tietenkin Kimallus-orkesterin kolme muusikkoa. Tasokasta soittoa ja laulua – Lamminsalo x 2 ja Kari Uuksulainen, laulu ja ”läskibasso”.

Juurikan kyläyhteisö vastasi tarjoiluista.

Yhteislaulu lopuksi kruunasi tapahtuman. Suvussa on soiton- ja lauluntaitoa!

Serkkujen tapaaminen Rääkkylässä  4.7.2009

Jo perinteiseksi tullut serkkujen tapaaminen parittomina vuosina toteutettiin Rääkkylän Op:n kerhohuoneella Kihaus –lauantaina klo 11.00. Sää oli pilvipoutainen ja hieman viileä. Mukana oli 23 suvun edustajaa ja pankki tarjosi upeat tilat kokoontumiselle.
Tilaisuudessa Pekka Asikainen kertoili, miten hän kuuluu Gröhnin sukuun ja esitteli omaa sukuhaaraaraansa. Lisäksi hän esitteli hieman Rääkkylää  ja Rääkkylän Osuuspankin toimintaperiaatteita tämän päivän tilanteessa. Seppo Lamminsalo vuorostaan paneutui esityksessään siihen, miten Gröhnin sukunimi muuttui Lamminsaloksi Rääkkylässä 1900-luvun alussa. Mauri Lamminsalo esitteli sukuseuran toimintaa, tulevia tapahtumia ja uudistuksia seuran tiedottamisessa. Samalla keskusteltiin sukukirjan ajantasalle saattamisesta ja samalla sukuseura sai muutaman uuden jäsenenkin.
Tilaisuus kesti noin kaksi tuntia ja seurustelua käytiin hyvin leppoisissa merkeissä. Esitettiin, että seuraava tapaaminen pyritään järjestämään myös tänne osuuspankin  kerhohuoneelle kihaus-lauantaina 2011, mikäli kihaus jatkuu samassa kokoonpanossa. Tilaisuuden taiteellisen annin parantamiseksi esitettiin, että suvussa olevia soittajia pyydetään esiintymään seuraavassa kokoontumisessa.
Huumori on myös ollut hyvin merkittävässä asemassa serkkujen kanssakäymisessä. Hirvosen Riitan (n. 40v) käytyä tervehtimässä Aune Hirvosta (n. 82v) ja sanottuaan olevansa Aino Mykkäsen tyttöjä, Aune oli vähän aikaa miettinyt ja tokaissut: ”Eipä hän noita kasvavia niin tunne!”
Kiitokset kaikille osallistujille tilaisuuden onnistumisesta, ja etenkin Sepolle, Annikille ja Pekalle hienoista järjestelyistä!