Sukuseuran uusi jäsen


Tervetuloa Kasper Gröhnin sukuseuran jäseneksi!

Sukuseura on toiminut vuodesta 1990 lähtien – Sirkka Gröhnin toimesta alustava päätös tehtiin Kiteen Kontiolassa v.1989 ja seuraavana vuonna sukuseurasta tuli virallinen yhdistys. Pohjana tälle kaikelle oli Sirkka Gröhnin tekemä sukututkimus ”Keski-Karjalan Gröhnit”. Se painettiin kirjaksi ja v.2000 se näki päivänvalon. Mittava teos – n.13.000 nimeä. Kirja on loppuunmyyty. Kirjasta on otettu uusi painos ja sekin on myyty loppuun. Syksyn 2016 aikana ja tänä vuonna olemme kyselleet tarjouksia kolmannesta painoksesta, minkä valmistumisesta tiedotamme jäseniä aikanaan.

Kasper Gröhn oli siis sukumme kantaisä Käkisalmessa; kauppias ja pormestari. Hänen jälkeläistensä muuton myötä Keski-Karjalaan (Kitee, Tohmajärvi ja Rääkkylä) alkoi sukuhaaran muotoutuminen tänne. Muutakin Gröhnin sukua on levinnyt laajalti ympäri Suomea.

Sukuseuran toimintaa johtaa sukuseuran hallitus (puheenjohtaja ja viisi jäsentä). Tällä hetkellä puheenjohtajana on Riitta Väistö, varapj. Kari Uuksulainen, sihteeri Merja Immonen ja jäseninä Jorma Gröhn, Matti Gröhn ja Matti Mononen. Tileistä ja kirjanpidosta vastaa paikallinen tilitoimisto. Rahastonhoitajaa ei siis ole.

Vuosikokous on kahden vuoden välein. Vuonna 2012 kokoonnuttiin Tohmajärvellä, 2014 Rääkkylässä ja 2016 Kiteellä jne. Välivuosina on tehty mittavampi matka. On käyty Ruotsissa, Pietarissa, Käkisalmessa, Petroskoissa ja useampi kerta Virossa. Vuosikokous päättää mm. jäsenmaksusta. Viimeisen vuosikokouksen päätöksellä vuotuinen maksu on 15 euroa kaikilta yli 18-vuotiailta jäseniltä. Ainaisjäsenmaksu on 150 euroa/jäsen. Vuosimaksun suoritusilmoitus on keväisin ilmestyvässä Sukumanni-lehdessä ja vuosikokousvuosina tulevassa erillisessä kirjeessä tai jatkossa sähköpostitse. Emme lähetä tilisiirtolomakkeita, vaan maksu suoritetaan ko. julkaisussa annettujen tietojen mukaan. Vuosikokousvuotena jäsenmaksu tulee ajankohtaiseksi kesän loppupuolella vuosikokouksen jälkeen.

Sukuseuran tili on ”Kasper Gröhnin sukuseura ry”, FI94 5153 0420 0166 55. Maksaessanne pyydetään nimeämään, keitä jäseniä maksu koskee.

Sukuseuran toiminta on urautunut melko säännöllisiksi muodoiltaan. Uusia vinkkejä otetaan kuitenkin mielellään vastaan, sillä on tarkoitus uudistua ja saada uusia ihmisiä joukkoomme mukaan. Tarkoitus olisi, että nuoret motivoitaisiin jollain tavoin mukaan toimintaan.

Sukuseuran kotisivujen osoite on: www.kasper-grohnsukuseura.fi

Jäseneksi hakeminen onnistuu nettisivujen ilmoituslomakkeella tai puheenjohtajan sähköpostiosoitteeseen rvaisto@gmail.com – merkitse myös osoitteesi, syntymäaikasi/-paikka ja mahdollinen taulu, johon sukukirjassa (Keski-Karjalan Gröhnit) nimesi liittyy. Tällä halutaan varmentaa sukulaisuus. Jos kirjassa ei ole nimeäsi, ilmoitatko vanhempiesi/esivanhempiesi nimiä, syntymäaikoja tai taulun numeroita.

Samoin jäsen voi ilmoittaa sukunsa poisnukkuneiden nimet/syntymäajan/-paikan ja kuolinpaikan/-ajan. Tässä myös olisi hyvänä apuna mainittu sukukirjan taulun numero. Samalla periaatteella otetaan vastaan sukuun kuuluvien lasten syntyminen. Nämä tiedot julkistetaan keväisin ilmestyvässä SUKUMANNI-lehdessä.

Sukuterveisin Riitta Väistö, puheenjohtaja