Jäsentiedote syksy 2016


Sukuseuran vuosikokous pidettiin 23.7.2016 sääntömääräisesti Kiteen seurakuntakeskuksessa. Paikalla oli n. 50 sukuseuran jäsentä. Tässä samassa paikassa perustettiin Kasper Gröhnin sukuseura ry 26 vuotta sitten. Tapahtuma aloitettiin klo 11.00 ruokailulla ja varsinainen juhla ja kokous pidettiin sen jälkeen.

Varsinainen kokous meni esityslistan mukaisesti. Tilinpäätökset, toiminnantarkastajan lausunto kahdelta edelliseltä vuodelta ja toimintasuunnitelmat ja talousarviot kahdelle seuraavalle vuodelle hyväksyttiin. Jäsenmaksu korotettiin 15 euroon/vuosi ja ainaisjäsenmaksu 150 euroon. Vuosittaisesta jäsenmaksusta vapaat ovat edelleen alle 18-vuotiaat ja ainaisjäsenmaksun maksaneet jäsenet.

Sukuseuran hallituksessa jatkavat entiset jäsenet: Jorma Gröhn, Matti Gröhn, Merja Immonen, sihteeri, Matti Mononen, Kari Uuksulainen, varapuheenjohtaja ja Riitta Väistö, puheenjohtaja.

Kokouksen päätyttyä lähdimme etukäteen suunnitellulle matkalle kiteeläisiin kohteisiin. Menimme ensin linja-autokuljetuksella kaupungin keskustasta Savikolle Kitee-seuran omistamaan kauppamuseoon. Täältä siirryttiin ”Suomen Pietarhoviin”. Se on uusi matkailuyritys Kiteellä. Useamman hehtaarin alueella on paljon istutuksia ja rakennuksia. Sieltä jatkoimme matkaa Neulaniemeen Juurikkaan, jossa nautimme lohikeittoa ja kahvit. Aika kului mukavasti jutellen.

Sukuseuran matkasta ensi vuodelle oli esillä kaksi vaihtoehtoa. Ruotsiin Överseloon ja Brieguun, Puolaan. Näistä viimeksi mainittu sai eniten kannatusta. Hallitus alkaa suunnitella tarkemmin tämän matkan toteuttamista. Matkan ajankohta on 10.6.2017 paikkeilla. Sukumanni-lehti, jossa on tarkempaa tietoa ko. matkasta, ilmestyy tammikuussa 2017.

26 vuoden aika on osoittanut sukuseuramme toiminnan merkityksen. Vaikka ”aktiivijäseniä” on noin 100, moninkertainen määrä haluaa olla osana sukuamme. Jäsenmäärä on edelleen pienessä kasvussa. Sirkka Gröhnin alullepanema sukutoiminta on löytänyt paikkansa.

Pyydämme teitä ilmoittamaan omat muuttuneet tietonne ja sukunne poisnukkuneiden nimet, syntymäajan, -paikan ja kuolinpaikan/-ajan. Tässä myös olisi hyvänä apuna mainita sukukirjan taulun numero. Samalla periaatteella otetaan vastaan sukuun kuuluvien lasten syntyminen, joista tarvitaan tiedot nimestä, syntymäajasta ja -paikasta sekä taulusta, johon kuuluu. Tiedot pyydämme ilmoittamaan Jorma Gröhnille sähköpostilla jormagr4@gmail.com tai kirjeellä. Nämä tiedot julkaisemme Sukumanni-lehdessä.

Sukuseuran jäsenmaksun maksaminen vuodelle 2016

Vuosikokouksen vahvistaman jäsenmaksun suuruus vuosille 2016 ja 2017 on siis 15 euroa/vuosi/jäsen ja ainaisjäsenmaksu 150 euroa/jäsen.

Tiliotteemme mukaan osa jäsenistä on maksanut jo alkuvuodesta ennen vuosikokouksen tekemää päätöstä 2016 jäsenmaksua 10 euroa tai ainaisjäsenmaksua 100 euroa/jäsen. Tästä syystä edetään seuraavasti:

  • entisen jäsenmaksun maksaneet maksavat erotuksen uuteen jäsenmaksuun verraten eli 5 euroa/jäsen tai ainaisjäsenmaksuun 50 euroa/jäsen viimeistään 5.10.2016
  • jäsenet, jotka eivät ole vielä maksaneet vuoden 2016 jäsenmaksua, maksavat jäsenmaksun viimeistään 5.10.2016
  • uuden jäsenmaksun suuruisesti maksaneille jäsenille tämä ohje ei aiheuta toimenpiteitä!

Lisäksi pyydämme teitä tarkistamaan vuoden 2015 jäsenmaksun suorittaminen, koska hallituksen tekemän tarkistuksen mukaan jäsenmaksuja oli kertynyt viime vuonna todella puutteellisesti.

Jäsenmaksu maksetaan tilille FI94 5153 0420 0166 55  Kasper Gröhnin sukuseura ry

Viestikohtaan maininta, ketä maksu koskee ja jäsenmaksuvuosi 2016 ja tarvittaessa vuosi

2015.

Hyvää syksyä!

Terveisin

Sukuseuran hallitus